FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »

Próba_R

Meghosszabbítottuk a Görgényi-kiállítás nyitva tartási idejét, amely így január 12-ig látogatható.

 

GÖRGÉNYI ISTVÁN – 1956

VÁLOGATÁS A RIGÓ GYŰJTEMÉNYBŐL

 

A kiállítás létrejöttét támogatta:

TATABÁNYAI MÚZEUM

 

Helyszín: Jászai Mari Színház, Népház, Kortárs Galéria

jyn
.....................................................................................

Látogatható a "Tervezz Bányamanót" című pályázat alkotásaiból nyílt kiállítás Bánhidán, a Szlovák Tájházban

 

 

Nagyon sok ragyogó pályamunka érkezett a Tatabányai Múzeum felhívására, melyből 2011. december 2-án az eredményhirdetéssel egybekötve kiállítást nyitottak a múzeum munkatársai a Szlovák Tájházban.

Rendkívül nehéz volt a zsűri munkája! Nemcsak technikai megoldásokban különleges, vagy többféle megoldást ötvöző munka érkezett, de valóban elképesztő az a fantázia, amivel a gyerekek a témához nyúltak. Születtek itt bányamanók, bányarémek, bányamanó fiúk és lányok rajzban, festményben, szoborban egyaránt, de nem egy esetben egész történetek kerekedtek ki az ifjú művészek kezei alól.

Megérte a munka. A múzeum munkatársainak mindenképpen, hiszen így számos nagyszerű alkotással gyarapodott az oktatás-történeti gyűjtemény, de a gyerekeknek is, hiszen a legjobbak a Természettudományi Múzeum és az esztergomi Vízügyi Múzeum, valamint a Tatabányai Múzeum egy-egy családi belépőjét nyerték számos kisebb ajándék és oklevél mellett. S ha megvalósulnak a múzeum tervei, akkor valóban mindannyian nyertünk, hiszen egy kötetben szeretnénk bemutatni ezeket az alkotásokat s a hozzájuk kapcsolódó történeteket, valamint ezekből fog megszületni a Szabadtéri Bányászati Múzeum "Bányamanó-logója" is.

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődő ifjú mestereket és közönséget, hogy a kiállítás 2011. december 17-én, szombaton, ismételten látogatható lesz délután 13-16 óráig. Feltétlenül várunk minden érdeklődőt, hiszen a közönségdíj nyertesének személyéről még nem született döntés, s természetesen azt is figyelembe szeretnénk venni jelképünk kialakításánál. A nagy érdeklődésre és a rengeteg ötletes és szép kidolgozásra való tekintettel újabb lehetőséget hirdetünk mindkét kategóriában: akinek újabb ötlete vagy története van a Tatabányai Bányamanóról, 2012. március 31-ig leadhatja alkotását a Tatabányai Múzeumban. Ne feledkezzetek meg a történetekről sem: nagyapák, nagyanyák még biztosan tudnak mesélni róla, de ha nem, az sem baj, találjatok ki Ti meséket.

Terveink szerint a pályamunkákból készített kiállítással nyitjuk meg a Szabadtéri Bányászati Múzeumot 2012-ben, s reméljük, hogy az ezekből készült kiadvánnyal zárjuk.

 

Kisné Cseh Julianna

szervező, főmuzeológus (Tatabányai Múzeum)..................................................................................  
 

KERESÉS:
Keresés indítása

Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

TÉRKÉP »

Telefon: +36/20-251-6007

E-mail:


Nyitva tartás:
keddtől szombatig,
10 és 18 óra között.


 
VENDÉGKÖNYV OLDALTÉRKÉP ADATVÉDELEM IMPRESSZUM TÁMOGATÓINK KAPCSOLAT LINKEK HÍRLEVÉL